PvdA ziet verplichte sollicitatie over grens niet zitten

© Istock
De Tweede Kamerfractie van de PvdA zet vraagtekens bij de plannen om Limburgse werklozen te verplichten te solliciteren naar banen in het buitenland.
Gedeputeerde Twan Beurskens kwam maandag met dat voorstel.

100 kilometer

Hij wil een proef om werklozen uit bijvoorbeeld Venlo ook te laten reageren op vacatures in Kaldenkerken, vlak over de grens in Duitsland. Op dit moment moet een werkzoekende een passende baan accepteren als die in Nederland binnen een afstand van 100 kilometer ligt. Een Venlonaar moet dus werk aanneme in Nijmegen of Maastricht, maar kan een baan vlakbij in Duitsland afwijzen.

Haken en ogen

Maar PvdA-kamerlid Manon Fokke uit Maastricht vindt dat er nog te veel haken en ogen zitten aan het werken over de grens. Samen met haar fractiegenoot John Kerstens wil zij dat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid er eerst voor zorgt dat allerlei belemmeringen voor grenswerkers worden weggenomen, voordat werklozen gedwongen worden om over de grens te solliciteren.
In schriftelijke vragen roepen de PvdA'ers de minister op om eerst met een proef te komen om werken over de grens gemakkelijker te maken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!