Meer toezicht in de natuur langs de Maas

© iStock
Natuurmonumenten gaat samen met de politie intensiever toezicht houden in het RivierPark Maasvallei. Dat is het 40 kilometer lange rivier- en natuurgebied tussen Maastricht en Maasbracht.
Volgens Natuurmonumenten is er in deze zomerperiode een sterke groei van het aantal recreanten dat zich misdraagt. Het gaat daarbij onder meer om illegaal vissen, loslopende honden, barbecuefeesten, dumpingen van afval en geluidsoverlast.

Toegankelijk natuurgebied

"Natuurmonumenten is blij met de bezoekers die komen genieten van de natuur in het RivierPark Maasvallei. We stellen de oevergebieden die wij beheren graag voor iedereen open als struingebied. Je kunt het prachtige gebied met de zeer afwisselende riviernatuur op allerlei manieren heel actief beleven." zegt boswachter Huub Joosten die het natuurbeheer van de Maasvallei coördineert.

Gele kaart

"Ondertussen neemt de recreatie in deze prachtige zomer heel erg toe met alle gevolgen van dien. Loslopende honden tussen de grazende runderen en paarden, afval achterlaten, kamperen, vissen met extra hengels op allerlei tijden en locaties: het is gewoonweg niet toegestaan. Actiever toezicht en handhaving van de geldende gebiedsregels met gele kaart en bekeuringen is daarom extra nodig. Het is hier geen groen pretpark, maar een zeldzaam mooi natuurpark”, aldus Joosten.
De extra handhavingsacties worden niet vooraf aangekondigd.