Aanslag Parijs blijkt lastig onderwerp voor scholen

© NOS
Limburgse scholen gaan heel verschillend met de gebeurtenissen in Parijs om.
De ene docent maakt tijd voor een goed gesprek en de ander gaat gewoon verder met de lessen.

Lastig onderwerp

Het is ook best een lastig onderwerp om met bijvoorbeeld pubers te bespreken, blijkt uit een enquête onder 500 leraren in Nederland. En ook lang niet alle basis- en middelbare scholieren zijn in het onderwerp geïnteresseerd.

Desinteresse

VWO-scholier Jelle de Vries uit Weert was over die desinteresse zo verbaasd dat hij een ingezonden brief naar de Volkskrant schreef. 'Er wordt om mij heen wat gelachen en ongeïnteresseerd weggekeken', schrijft hij.
Zijn brief kreeg veel aandacht. NOS op 3 filmde de Weertenaar en Paul de Leeuw zei onder de indruk te zijn in De Wereld Draait Door.

Creatieve oplossing

Uit een rondgang blijkt dat er veel Limburgse scholen creatief zijn omgegaan met de vreselijke gebeurtenis in Parijs. Zoals op het Bernardinuscollege in Heerlen en het Raayland College in Venray.

Speciaal onderwijs

Maar ook op Het Palet in Weert, een school voor speciaal onderwijs, ging leerkracht Roel van Dael meteen aan de slag om een presentatie te maken voor zijn leerlingen. Die staat online en is inmiddels al duizenden keren bekeken.
Lees zaterdag meer over dit onderwerp in de bijlage Horizon van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!