Harde wind vernielt 255 nieuwe vlaggen in Arcen

© Omroep Venlo
De stormachtige wind van de afgelopen dagen heeft de 255 gloednieuwe sfeervlaggen in het toeristische centrum van Arcen vernield.
Amper een week nadat burgemeester Antoin Scholten de laatste vlag officieel had opgehangen, zijn de vlaggen allemaal alweer van de gevels verwijderd.

Strop
Voorzitter Ger Peters van de Stichting Comité Sfeermarkten spreekt van een strop van 7000 tot 8000 euro. "Veel vlaggen zijn door de harde wind gescheurd. Bij andere hing het lood eruit dat ervoor moet zorgen dat ze recht wapperen. Op andere plekken hingen de vlaggenhouders met schroeven en al uit de muur. Het zag er niet uit."

De stichting houdt zaterdag spoedoverleg met de aangesloten ondernemers over de vraag wat nu te doen. Peters vreest dat de verzekering geen stormschade voor vlaggen gaat vergoeden. "De vlaggen zijn betaald uit de spaarpot van de stichting. Nee, die is niet leeg, maar dit hakt er natuurlijk wel in."

Niet tevreden
Er zal ook nog overleg plaatsvinden met de leverancier van de honderden vlaggen. "We zijn namelijk niet tevreden over de kwaliteit."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!