Vrouw van zwaargewonde toerfietser wil dader vinden

© Flickr/Antonio Ponte/CC BY-NC-SA 2.0
De vrouw van de toerwielrenner die dinsdag door een auto aangereden werd, is vastbesloten de betrokken automobilist te vinden.
De 33-jarige Peter Narinx uit Berg en Terblijt ligt sinds het ongeval in kritieke toestand in het ziekenhuis in Luik.

Gelanceerd

Dinsdag maakte de amateurfietser samen met zijn broer een wielertocht toen hij net voor de brug bij het Belgische Lixhe werd aangereden. Hij werd door de klap gelanceerd en kwam zo'n 15 meter verder op het asfalt terecht. De automobilist reed door. De jongere broer mankeerde niets.

Onderzoek

De Belgische politie is een onderzoek gestart en zoekt de automobilist. De politie vermoedt dat hij in een bestelbusje, mogelijk een Peugeot Partner of Citroën Berlingo, reed.
Ook worden alle telefoons nagetrokken die dinsdagavond in de buurt van het ongeval actief waren.

Zoektocht

Marjolein, de vrouw van Peter, wil koste wat kost de dader vinden. "Ik wil begrijpen waarom de man doorreed. Ik hoop dat hij voelt wat hij heeft aangericht en dat hij er niet van slaapt."
Peter en Marjolein zijn de ouders van twee jonge kinderen. Peter wordt in het Belgische ziekenhuis in coma gehouden. Het is nog onduidelijk hoe ernstig zijn hersenletsel is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!