1Lunch: Lasers en vliegers om meeuwen te weren

© 1Limburg
* Lokale partij Brunssum maakt knutselwerk van programma* Moeder Verstappen vindt opkomst een 'mokerslag'* Agressieve Heerlenaar probeert agent te bijten

Agressieveling probeert zijn tanden in agent te zetten

In Tilburg is maandagavond een 36-jarige Heerlenaar opgepakt omdat hij een verkeersregelaar met de dood heeft bedreigd en een agent heeft proberen te bijten. De man wordt verdacht van mishandeling, poging tot zware mishandeling, bedreiging, belediging en het onbruikbaar maken van de portofoon. Lees hier meer.
Lokale partij Brunssum maakt knutselwerk van programma
Het verkiezingsprogramma van de lokale partij Lijst Borger in Brunssum blijkt voor een groot deel letterlijk geknipt en geplakt uit andere bronnen. Een hele reeks passages is overgenomen uit het verkiezingsprogramma 2014-2018 van de lokale partij Gemeentebelangen uit het Gelderse Voorst. Lees hier meer.
Moeder Verstappen vindt opkomst een 'mokerslag'
Berthie Verstappen noemt de opkomst van het DNA-verwantschapsonderzoek naar de dood van haar zoon Nicky een 'bittere teleurstelling'. Dit zegt de moeder tegen De Telegraaf. Er werden 21.500 mannen opgeroepen, waarvan er in drie weken tijd 14.049 kwamen opdagen. Lees hier meer.
Verdachte schietpartij Blerick wilde zelf terug naar Nederland
De 20-jarige Amsterdammer die maandag aangehouden werd vanwege de moord op Ömer Köksal, wilde zelf terug naar Nederland. Hij liep namelijk op het vliegveld in Parijs tegen de lamp. "Er is contact geweest met het Openbaar Ministerie (OM) over zijn terugkeer naar Nederland", vertelt zijn advocaat Gerald Roethof. Lees hier meer.
Oplossing bloemenvernielende meeuwen: Lasers en vliegers
Bloemist Paul Deckers denkt een oplossing te hebben gevonden voor de meeuwen in Rome, die vorig jaar zijn bloemstukken hebben vernield. "Samen met een bedrijf willen wij dit jaar iets gaan doen met lasertechnieken en met grote vliegers", laat Paul Deckers dinsdag weten. De Limburgse bloemist verzorgt als hoofdarrangeur al jaren de bloemencreatie tijdens de paasboodschap van de Paus. Lees hier meer.
© Edwin Vossen