Ruim 5000 leerkrachten uit Limburg staken

© iStock
Zeker 5000 leerkrachten in het Limburgse basisonderwijs doen dinsdag mee aan de landelijke actie.
Dat blijkt uit een belronde van L1 langs de grotere basisonderwijsinstellingen. De leraren in het basisonderwijs leggen dinsdag een uur lang het werk neer voor een lagere werkdruk en meer salaris.

Stein

De leraren van IKC de Triviant in Stein begonnen dinsdagochtend een uur later en ontbeten samen. Volgens directeur Nan Galema is goed onderwijs in de huidige situatie niet vol te houden. "Het is tijd dat Den Haag eindelijk gaat luisteren naar alle mensen in het onderwijs, ouders en iedereen die inziet dat er in het onderwijs geïnvesteerd moet worden. Dit is een maatschappelijk probleem. De welvaart in Nederland valt of staat met onze kenniseconomie en die loopt averij op als het onderwijs in de problemen komt."
© Karina Pex

Sittard

De staking wordt op de scholen op verschillende manieren ingevuld. Zo gaan de leerkrachten van basisschool de Sjtadssjool in Sittard gedurende het uur gezamenlijk ontbijten.

Oost-Maarland

In Oost-Maarland krijgen leerlingen van de van basisschool Sint Jozef uitleg wat staken en actievoeren inhoudt. Dinsdagmiddag lopen is in een stoet door het dorp naar een moestuin.

Petitie

Ook wordt er een petitie aangeboden in Den Haag. Van alle Limburgse basisscholen die dinsdag meedoen aan de landelijke actie, sturen twaalf basisscholen een delegatie naar Den Haag.
De leraren eisen dat het nieuwe kabinet meer geld uittrekt voor het onderwijs.