'Nedcar kan beloftes aan BMW niet waar maken'

© VDL Nedcar
VDL Nedcar maakt zich grote zorgen of de autofabriek in Born wel alle afspraken met BMW kan nakomen.
In Born lopen dit jaar mogelijk 14.000 auto's minder van de band dan dat er is beloofd aan de Duitse autofabrikant, opdrachtgever van VDL Nedcar. De Limburger schrijft dat de fabriek in Born daardoor een onbetrouwbare partner dreigt te worden voor de Beierse automobielreus.

Dat kan ten koste gaan van nieuwe opdrachten. Op dit moment lopen in Born drie modellen Mini van de band en wordt ook nog eens de BMW X1 gemaakt.

Groei

De problemen zijn terug te voeren op de snelle groei die de fabriek in Born de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Nadat de fabriek eerst stil lag na het vertrek van Mitsubishi groeide het aantal arbeidsplaatsen binnen een paar jaar van 1200 naar meer dan 5000. De opleiding van het nieuwe personeel lijkt niet geheel volgens plan te gaan. Ook zijn problemen met de aanlevering van onderdelen en materialen.
Nedcar wil het fabriekspersoneel een uur per dag langer laten werken om de productie op te voeren. Vakbonden en personeel zien dit niet zitten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!