Succesvolle CitySwim Roermond krijgt vervolg in 2018

© Roermond City Swim
Na een geslaagde eerste editie, krijgt de CitySwim in Roermond volgend jaar een vervolg. Op zaterdag 1 september 2018 wordt de tweede CitySwim georganiseerd, opnieuw aan de Roerkade.
De organisatie was erg tevreden over de zwemouverture in de Roermondse binnenstad. De zwemmers bleken enthousiast, het publiek kwam mede door het onverwacht mooie weer in grote getalen kijken.

Fris

Met een temperatuur van 19 graden was het water in de Roer fris, wat voor een aantal deelnemers zonder speciale kleding toch kouder bleek dan verwacht. De oudste deelnemer, de 82-jarige Henk Montulet, kwam na de finish van zijn kilometerlange tocht onderkoeld uit het water. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij een nacht ter observatie werd gehouden. Op zondagmiddag wordt Montulet ontslagen uit het ziekenhuis.

Veiligheid

Honderdveertig vrijwilligers waren betrokken bij het evenement, vooral om de veiligheid van de deelnemers te garanderen. De zwemmers startten in de groepen van 30, zodat de reddingsbrigades goed zicht konden houden op alle individuele deelnemers. Onder de deelnemers bevonden zich zaterdag een aantal Indie-veteranen, veel kinderen, een aantal gehandicapte zwemmers, en sporters die in hun familie te maken kregen met de ziekte kanker.

Toon Hermans Huis

De opbrengst van de CitySwim gaat naar het Toon Hermans Huis in Roermond, de stichting die kankerpatienten en hun familie bijstaat. De organisatie heeft nog geen exact zicht op het totaalbedrag, doordat nog niet alle kosten in beeld zijn. De verwachting is dat het evenement enkele tienduizenden euro's oplevert voor het Toon Hermans Huis. Deelnemer Bert Schlicher haalde met 3020 euro het meeste sponsorgeld op voor zijn zwemtocht van twee kilometer.