Wyckerveste en VolkerWessel voltooien centrum Kerkrade

Een impressie van het Centrumplan Kerkrade © Centrumplan Kerkrade
Bouwondernemer VolkerWessels neemt de verplichtingen voor het centrumplan in Kerkrade integraal over van Van Pol beheer.
VolkerWessels gaat rondom het bouwplan samenwerken met de Kerkraadse projectontwikkelaar Wyckerveste. Wyckerveste ontwikkelde al eerder in Kerkrade het gebied rondom het Parkstad Limburg stadion. De winkels en woningen in het centrumplan en het culturele gedeelte gaan eruitzien zoals het is ontwikkeld door Van Pol.
Blij
De gemeente Kerkrade is blij dat er een oplossing is gekomen om de ontwikkeling van het centrumplan weer vlot te trekken. Volgens burgemeester Jos Som lag de sleutel om tot een oplossing te komen in de samenwerking tussen alle betrokken partijen. Volgens de burgemeester is de oplossing er nu.

Provincie
Ook de provincie heeft een rol gespeeld bij de oplossing. Het college van Gedeputeerde Staten heeft besloten om een voorstel te doen om extra te investeren in het voormalige wetenschapsmuseum Continium, Red Dot Earth Lab, genoemd C-City.
23,5 miljoen
Begin december gaf de gemeenteraad toestemming om onder voorwaarden een lening van 23,5 miljoen euro aan Van Pol te geven. Uiteindelijk kon Van Pol niet voldoen aan die voorwaarden. Ook nu is die 23,5 miljoen euro ook aan de orde geweest. Maar in de huidige constructie wordt dat bedrag volgens de gemeente substantieel lager. Hoeveel lager wordt pas in maart duidelijk.

Lees ook: 'Van Pol stapt uit centrumplan Kerkrade'

Jos van Rey
Projectontwikkelaar Piet van Pol uit Roermond doet niet meer mee aan het centrumplan zoals L1 in januari al wist te melden. Al eerder wilde vrijwel de complete oppositie de banden met Piet van Pol verbreken toen bekend werd dat hij verdachte is in de strafzaak rondom de van ambtelijke corruptie verdachte ex-wethouder Jos van Rey. In februari heeft de gemeente een brief ontvangen van Van Pol waarin de projectontwikkelaar het centrumplan wilde overdragen aan VolkerWessels. Het College in Kerkrade heeft daarmee ingestemd.

Risicodragend

VolkerWessels en Wyckerveste investeren alle twee risicodragend kapitaal in het centrumplan van Kerkrade. De bouwondernemer neemt de koopwoningen en appartementen voor haar rekening en Wyckerveste de winkels. Wonen Limburg is verantwoordelijk voor de sociale woningbouw.
Als alles goed gaat moet voor de zomer echt worden gestart met de bouw. Al met al loopt het centrumplan in Kerkrade al bijna een jaar vertraging op door alle perikelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!