Schade in heel Limburg door zware windstoten

Een grote boom dwars over de Keuter in Meerlo bezorgde de brandweer veel werk. © M. Bussers/SK-Media
De harde wind heeft zondag op nogal wat plaatsen in Limburg schade aangericht. Maar echt ernstig onheil deed zich nergens voor.
Losgeraakte steigerdelen bij een flatgebouw in Stein. © AS Media
In veel gevallen ging het om losgewaaide dakdelen of omgewaaide bomen.
De brandweer moest op sommige plekken de omgeving afzetten om te voorkomen dat voorbijgangers iets op hun kop zouden krijgen.
Hier en daar vielen bomen of grote takken op wegen, waardoor de brandweer met de motorzaag in actie moest komen. Dat was het geval in onder meer Ottersum, Heijen en Landgraaf.

Flatgebouw
Bij een flat aan de Drossaert Jonker van Kesselstraat in Stein, waar aan het gebouw wordt gewerkt, moest de brandweer met een hoogwerker loszittende steigerplanken weghalen of vastmaken. Bij winkelcentrum 't Loon in Heerlen raakten dakplaten los.

Op het spoor
Een boom viel op het spoor tussen Heerlen en Valkenburg. Daardoor konden sommige treinen niet rijden, meldde vervoerder Veolia.
De brandweer ruimt een opgevallen boom op aan de Heigank in Landgraaf. © Arnaud Nilwik

Geen gewonden

Meldingen van stormschade door zware windstoten kwamen verder uit onder meer Afferden, Meerlo, Maasbree, Haelen, Vlodrop, Sittard, Ulestraten, Maastricht, Kerkrade en Wijlre.
Voor zover te achterhalen viel, is niemand gewond geraakt.
Dakplaten losgewaaid bij winkelcentrum 't Loon in Heerlen. © Arnaud Nilwik

Meteo Limburg

In de loop van de zondagavond neemt de wind in kracht af, meldt Meteo Limburg. Meer over de weersverwachting op onze weerpagina.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!