1Lunch: Pompbediende bedreigd door gewapend drietal

© Fer Traugott
* Eindelijk vrouwelijk gezelschap voor neushoorn Tabo* Vermoedelijk extra beveiliging voor Rabobank geldautomaten* Politie ontvangt twee tips over schietpartij na tv-uitzending
Neushoorn Thabo heeft vrouwelijk gezelschap
Goed nieuws voor Thabo, de neushoorn van GaiaZOO. Sinds gisteren heeft hij eindelijk vrouwelijk gezelschap. De vrouwtjesneushoorn, genaamd Abebi, is vanuit Zoo Dortmund veilig en wel aangekomen in de Kerkraadse dierentuin. Het is de bedoeling dat de neushoorns voor nakomelingen gaan zorgen. Lees hier meer.
Gewapende overval tankstation
Drie overvallers met bivakmutsen hadden het vannacht gemunt op een tankstation in Nederweert. Net na middernacht sloegen de mannen toe bij een tankstation aan de Venloseweg. Ze bedreigden het personeel met een wapen en gingen er met de buit vandoor. Lees hier meer.
Rabobank gaat geldautomaten beveiligen
Verschillende Rabobank geldautomaten in Limburg krijgen waarschijnlijk extra beveiliging tegen plofkraken. De bank gaat niet bekendmaken of, en zo ja, om welke automaten het gaat. Eén van de maatregelen is dat sommige pinautomaten ’s nachts ‘dichtgezet’, waardoor ze niet meer bereikbaar zijn. Lees hier meer.
Politie ontvangt twee tips over schietpartij
Na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht gisteravond heeft de politie twee tips gekregen over de schietpartij in Kerkrade waarbij een fietser zwaargewond raakte. De 39-jarige man werd dinsdagavond 25 april van zijn fiets geschoten toen hij over de Kokelestraat reed. Lees hier meer.
Limburgse schittert in televisieprogramma
Het Mooiste Meisje van de Klas komt aanstaande zondag uit Limburg. Uit Stramproy om precies te zijn. Met vrienden en oud-klasgenoten blikt presentator Jaap Jongbloed terug op de schooltijd van voormalig Miss Limburg en Miss Nederland Linda Egging uit het Midden-Limburgse dorp. Lees hier meer.