Limburger kroont zich tot beste Subaru-monteur van Europa

© iStock
Normaal gesproken staan de beste autocoureurs op het podium, maar Danny Teheux uit Ransdaal bewees dat het ook anders kan. Hij ging in Brussel aan de haal met de eretitel beste Subaru-monteur van Europa.
De 50-jarige Teheux bewees in Brussel niet alleen een gepassioneerd technicus te zijn, maar ook uitermate bedreven te zijn in zijn vak.

Handtekeningen uitdelen

"Ik sta gelukkig nog niet de hele dag handtekeningen uit te delen aan klanten," lacht Teheux. "Maar ik ben wel ontzettend trots op wat ik bereikt heb."
Volgens Herman Eussen, eigenaar van de garage waar Teheux werkt, verdient zijn technicus de eretitel volkomen. "We wisten al héél lang dat hij erg goed was. Maar de beste Subaru-monteur van Europa. Dat is wel echt bijzonder."

Koele kikker

Teheux is van nature een vrij rustige, koele kikker. Maar tijdens de drie dagen durende kampioenschappen in Brussel parelde het zweet toch menigmaal op zijn voorhoofd. "Ze vertelden je bijvoorbeeld dat je een storing moest vinden en oplossen," vertelt Teheux. "Maar dan bleken er maar liefst drie storingen te zijn veroorzaakt. Dan moet je wel even ontzettend scherp blijven."

Wereldkampioenschappen

Uiteindelijk bleek Teheux scherper dan zijn concurrenten uit tien andere Europese landen. In november staat er een nóg grotere uitdaging op het programma, dan gaat hij naar Japan voor de wereldkampioenschappen.