Ongeluk Kerkrade: 'Zie baby in gedachte door lucht vliegen'

© Fer Traugott
De 69-jarige Emiel Scheffers heeft nog altijd last van de gevolgen van het ernstige ongeluk dat hij veroorzaakte.
De man reed in 2014 bij een winkelcentrum in Kerkrade meerdere mensen aan, waaronder een baby'tje in een kinderwagen. Drie slachtoffers raakten ernstig gewond, maar iedereen overleefde de aanrijding.

Door de lucht vliegen

"Je wordt er toch nog elke dag mee gecontronteerd", vertelt Scheffer tegen L1. "Ik sta er nog elke dag mee op. De ene dag is het erger dan de andere. Ik heb zelfs een tijd gehad dat ik in gedachte het babytje door de lucht zag vliegen, terwijl het bij de aanrijding toch in de wagen is blijven liggen."
Justitie vervolgt de man voor onvoorzichtig rijgedrag. Vrijdag werd een taakstraf van zestig uur geëist.

Mensenlevens op het spel

Scheffers is diabetespatiënt. Volgens justitie greep hij niet adequaat in toen hij zich niet goed voelde. Daarmee zette hij bewust mensenlevens op het spel. De man zelf zegt dat hij zich tijdens een bezoekje aan de supermarkt even slecht voelde, maar dat hij pas achter het stuur stapte toen het weer beter ging. Na twee bochten werd hij onwel en ging het flink mis.

Angstgevoel

"Ik had geen last van mijn suikerziekte, maar het was meer een angstgevoel. Nadat ik in de auto stapte ging het na dertig meter mis. Ik kwam pas 's nachts in het ziekenhuis weer bij. Mijn vrouw en dochter vertelden de volgende dag wat er was gebeurd."
Emiel vindt het belangrijk om zijn kant van het verhaal te vertellen. Daarom wil hij als verdachte met zijn volledige naam worden genoemd en doet hij uitgebreid zijn verhaal. "Ik hoop op vrijspraak en hoop vooral dat ik na deze rechtszaak alles kan afsluiten."
De rechter doet op 20 april uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!