Besloten overleg over rol Teeven in zaak-Van Rey

© ANP/ Bas Czerwinski
Achter gesloten deuren houden de rechtbank, het OM en advocaat Stevens woensdagmiddag overleg over de rol van staatssecretaris Fred Teeven in de zaak-Van Rey.
Advocaat Gitte Stevens van Van Rey zegt namelijk informatie te hebben, waaruit blijkt dat de staatssecretaris van Justitie niet de waarheid heeft verteld tijdens een eerder verhoor.

Technische storing

Ook gelooft ze niet in de officiële lezing, dat een telefoongesprek tussen Fred Teeven en Jos van Rey door een technische storing niet is opgenomen.

Achter gesloten deuren

Stevens wil daarom dat Teeven als getuige wordt gehoord in dit proces. Ze wil dat echter niet in het openbaar motiveren. Daarom wordt nu achter gesloten deuren overlegd waarom, of en hoe Teeven gehoord zou moeten worden.
Ook de bode en de parketpolitie moesten de rechtzaal verlaten.

Volgende week

De rechtbank gaat zich volgende week beraden over de onderzoeksvragen, waaronder het horen van staatssecretaris Fred Teeven. Daarmee is de regiezitting in de zaak van Rey afgelopen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!