Roda geeft duel tegen NEC uit handen: 2-3

© Publiciteitvisie
Roda JC heeft zaterdagavond nagelaten concurrent NEC met een nederlaag naar huis te sturen. De Nijmegenaren wonnen in de slotfase met 2-3 in het Parkstad Limburg Stadion.
Het team van Robert Molenaar blijft daardoor, na overwinningen op Jong Ajax en Almere City en een nederlaag bij FC Twente, steken op zes punten uit vier duels.

Engels

Roda schoot uit de startblokken en gaf NEC al na zeven minuten voetbal het nakijken: Livio Milts profiteerde van een zwakke defensieve organisatie bij de Nijmegenaren en bediende Mario Engels, die onbedreigd via de paal binnenschoof. Voor de Duitser was dat in de vierde wedstrijd al zijn vijfde doelpunt.

In de wedstrijd

De thuisclub drukte daarna nog kort door, maar zag dat NEC beter in de wedstrijd kwam. Na een waarschuwingsschot van de van MVV overgekomen Jonathan Okita haalde diezelfde Okita na een halfuurtje alsnog de trekker over: hij verschalkte Roda-keeper Tom Muyters met een laag schot. Ook het vervolg van de eerste helft was voor de bezoekers, maar Brahim Darri en Tom Overtoom lieten hun kansen op een treffer onbenut.
[slideshow:image:1079689]

Niet te missen

De Kerkradenaren kwamen na rust het scherpst uit de kleedkamer en waren met een kopbal van Mitchel Paulissen dichtbij een nieuwe voorsprong. NEC-doelman Norbert Alblas kon die inzet nog pareren, maar mocht enkele minuten later vissen. Mario Engels schudde enkele verdedigers af en bood Paulissen ditmaal een niet te missen kans, die dan ook door de geboren Kerkradenaar verzilverd werd: 2-1.

Meedogenloos

Engels leek een kwartier voor tijd het duel te gaan beslissen, maar de Duitser zag zijn stiftje uiteen spatten op de lat boven Alblas. Aan de overkant toonde Maastrichtenaar Sven Braken zich meedogenloos namens NEC: hij profiteerde van weifelend ingrijpen in de Roda-verdediging en schoot de 2-2 tegen de touwen.

Slotoffensief

De problemen werden groter voor Roda toen Anass Achahbar tien minuten voor tijd uit een penalty ook de 2-3 op het scorebord zette, na een overtreding van Jannes Vansteenkiste op Okita. Met de ingevallen Tim Väyrynen en Mart Remans opende Roda nog een slotoffensief en was het via Paulissen en Remans dichtbij een goal, maar het lot bleek de Kerkradenaren niet gunstig gezind.
© Publiciteitvisie
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!