Sevenumse meiden door naar finale NK Schoolvoetbal

© iStock
De meiden van groep 8 van Basisschool de Dobbelsteen in Sevenum zijn door naar de finale van het NK Schoolvoetbal. Dit is het enige Limburgse team dat in de finale staat.
Woensdag vertrekt de hele klas naar Zeist, waar de finale plaats zal vinden.

Plezier

Dinsdagochtend trainden de meiden voor de laatste keer. "We vinden dit zo leuk", zegt Sienna Geelen giechelend. "Het is vooral belangrijk dat we plezier hebben, maar dat komt wel goed. Alleen het op doel schieten, moeten we nog een beetje oefenen."

Trots

Het jongensteam zit er een beetje beteuterd bij. Zij deden ook mee aan het NK schoolvoetbal, maar werden in de eerste ronde al verslagen. "Dat is balen", zegt Sem Claasens terwijl de rest instemmend knikt. "Maar we zijn ontzettend trots op de meisjes, dus we gaan ze ook goed aanmoedigen." Een kreet hebben de jongens al klaar. "Pas maar op want jullie gaan eraan, de meiden van de Dobbelsteen komen eraan!"

Aanmoediging

Met de aanmoediging van de jongens zijn de meiden meer dan tevreden. "Zonder hen waren we niet zover gekomen want het geeft toch veel energie", vertelt Sienna. "Als we bijvoorbeeld achter staan, hoeven we maar naar de tribune te kijken en dan zien we dat de jongens vol energie staan te schreeuwen. Dan kunnen we er weer tegenaan."