Verbod voor kinderverpleegkundige na ontucht met 13-jarige

© Istock
Een 54-jarige kinderverpleegkundige uit Hoensbroek mag niet meer met kinderen werken omdat hij is veroordeeld voor betaalde seks met een dertienjarige jongen in 2014.
Het medisch tuchtcollege in Eindhoven heeft dat bepaald op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De maatregel gaat per direct in.

Ontucht

Hoensbroekenaar L. van de K. werd in 2016 veroordeeld voor ontucht met de jongen. De jongen was afkomstig uit België, en bood zichzelf op internet aan voor betaalde seks. Van de K. kwam met de schandknaap in contact via een man uit Brunssum, die ook werd veroordeeld.

Ontslagen

Verpleegkundige Van de K. kreeg één dag cel en 180 uur werkstraf voor het misbruik, onder meer omdat het voor de rechter volstrekt helder was dat hij niet wist dat de jongen minderjarig was. Als gevolg van de veroordeling werd hij al ontslagen door het ziekenhuis waar hij op de kinderafdeling werkte. Hij werkte volgens de uitspraak van het tuchtcollege op de kinderafdeling van een academisch ziekenhuis, naar alle waarschijnlijkheid dus het UMC+ in Maastricht.

Tuchtcollege

Vanwege de zorg voor kinderen die aan de verpleegkundige is toevertrouwd daagde de inspectie de kinderverpleegkundige eind vorig jaar voor de tuchtrechter. Omdat de man weer op zoek is naar een baan bepaalde het tuchtcollege dat hij de bevoegdheid om met kinderen te werken onmiddellijk verliest.