Maastrichtse wijk grijpt in na constante studentenoverlast

© Istock
De Maastrichtse wijk Limmel hoopt dat de overlast van studenten in de buurt snel afneemt.
Er is een buurtprotocol opgesteld, waarin staat dat studenten zich rustiger moeten gedragen en minder problemen moeten veroorzaken.

Buurtgevoel

Chris Meys, voorzitter van het buurtnetwerk Limmel, zag twee problemen in de wijk. Aan de ene kant verdween volgens hem het buurtgevoel, vanwege de regelmatige wisseling van bewoners. Dit zijn voor een merendeel studenten. Daarnaast zorgden die studenten ook voor overlast. Daarom zijn er nu regels opgesteld, waarin iedereen rekening met elkaar moet houden.

Samenwerking

Het protocol is een samenwerking tussen de gemeente Maastricht, de Hotel Management School Maastricht, studentenvereniging Amphitryon en de Stichting Buurtnetwerk Limmel.

Studentenhuizen

Er waren al eerder afspraken gemaakt over het maximum aantal studentenhuizen per wijk. Het nieuwe buurtprotocol moet nu ook de studentenoverlast verminderen. Meys hoopt dat het protocol in meerdere wijken kan worden toegepast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!