Lodewijk Asscher vol vertrouwen door Limburg

Lodewijk Asscher. © ANP
"Ik ga deze verkiezing winnen en die in maart ook." Lodewijk Asscher was zondag vol vertrouwen bij zijn bezoek aan Limburg.
Asscher bezocht, in aanloop naar de lijsttrekkersverkiezing bij de PvdA, langs Venlo, Roermond, Heerlen en Maastricht.

'Samen'

Hij sprak er met PvdA-leden en andere geïnteresseerden, al waren die in de minderheid. Asscher werd bevraagd over onder meer de onderwerpen in zijn ministersportefeuille, de toekomst van de PvdA en, uiteraard, Donald Trump. 'Samen' was het toverwoord in de betogen van Asscher die aangaf voorafgaand aan kabinetsonderhandelingen de leden te willen betrekken bij de keuzes.

Fouten

"Wat zijn de ankers waarop wij niets toegeven, wat is onderhandelbaar en welke onderwerpen uit ons programma willen we toegeven." De vice-premier gaf toe dat de PvdA fouten heeft gemaakt. "De verhoging van de pensioenleeftijd bijvoorbeeld, dat was niet iets van de PvdA. Dat hebben we moeten toegeven, maar daar zijn we niet eerlijk over geweest. En daarom geloofden mensen ons ook niet toen we vertelden wat uit ons programma bereikt is."

Onzekerheden

Over Trump zei Asscher dat hij inspeelt op de onzekerheden bij mensen. "Als 'links' moeten we daarom niet langer zeggen: ja er is onzekerheid mensen, wen er maar aan. We moeten hen helpen. Anders gaan ze aan de noodrem hangen. Zie Brexit, zie Trump, zie Wilders."
Meer over het bezoek van Asscher aan Limburg in De Limburger van maandag. Op www.limburger.nl een fotoreportage van het bezoek van Asscher.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!