Politie schiet man neer na dreiging met mes in ziekenhuis

© Foto via Whatsapp
In Venlo heeft de politie vrijdagmiddag een man neergeschoten tijdens een aanhouding.
De schoten werden rond 14:40 uur gelost op de Anne Frankstraat in Venlo-Zuid.
De politie kwam in actie nadat de man een aantal mensen had bedreigd in het even verderop gelegen ziekenhuis. Hij dreigde daar om onduidelijke reden met een mes, zegt een woordvoerder van de politie. Agenten kregen de man even later in het vizier in de buurt van de Anne Frankstraat.

In het been
Omdat de man zich niet wilde overgeven en hij het mes nog altijd in zijn handen had, werd door agenten een waarschuwingsschot gelost. Omdat dit ook niet hielp, werd hij vervolgens in zijn been geschoten.

Waar in het Venlose ziekenhuis de man de mensen heeft gedreigd, kan een woordvoerder van de politie niet zeggen. "Dat is ons nu niet bekend." Waarom hij daar dreigde met een mes, is ook niet duidelijk.

Afgevoerd

Op foto's is te zien dat agenten zich verzamelden rondom de neergeschoten man. Even later werd hij gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.
© Foto via Whatsapp

Geschreeuw

Omwonenden van de Anne Frankstraat werden opgeschrikt door schoten en veel lawaai. "Ik hoorde zo'n zes schoten en een hoop geschreeuw", zegt een van hen. "Toen ik ging kijken lag de man al op grond."

Afgezet

De omgeving van het incident is afgezet voor onderzoek. Een woordvoerder van de politie kan nog niet meer details geven over wat er exact is gebeurd.
© Track '88