1Lunch: 'Roken langs de lijn doodnormaal'

© iStock
* Gevaarlijke situatie A79 door verlaten auto* 'Gemeente Weert wil vergoeding van NS'* Weg frisdrank, alleen maar water op Maastrichtse basisscholen
Gevaarlijke situatie A79 door verlaten auto
Een levensgevaarlijke situatie op de A79 bij Heerlen vanmorgen. Een verlaten auto stond midden op de vluchtstrook van een scherpe bocht van de oprit naar de snelweg. De auto veroorzaakte daar hinder voor het verkeer en moest door Rijkswaterstaat worden weggesleept. Hoe deze daar terecht is gekomen, is nog onduidelijk. Lees hier meer.
Weg frisdrank, alleen maar water op Maastrichtse basisscholen
Geen pakjes drinken meer mee naar school. Op vier basisscholen in Maastricht drinken de kinderen vanaf vandaag alleen maar water. Dus geen zoete frisdrank, geen melk en geen energiedrankjes meer. Ook is er extra aandacht voor gezonde voeding en bewegen. Lees hier meer.
© iStock
Lilianne Ploumen krijgt Aletta Jacobsprijs
Mooi nieuws voor de Maastrichtse minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking). Zij krijgt de Aletta Jacobsprijs 2018. Ploumen ontvangt de prijs voor haar betrokkenheid en succesvolle inzet voor de rechten van vrouwen en meisjes over de hele wereld, aldus de jury. Volgens juryvoorzitter professor Janka Stoker "loopt emancipatie als een rode draad door het leven van Lilianne Ploumen". Lees hier meer.

'Gemeente Weert wil vergoeding van NS'

De gemeente Weert eist geld van de NS nadat ze afgelopen weekend reizigers moest opvangen die niet meer verder konden reizen door uitval van treinen tussen Eindhoven en Weert. De gemeente heeft ongeveer 40 reizigers opgevangen en gaf ze onder andere een warm kopje thee of koffie en een stuk fruit. Lees hier meer.
© Weertdegekste.nl
Roken langs de lijn nog steeds doodnormaal
Roken langs de lijn, alcohol in de kantine en frituurpannen die overuren draaien. Nog steeds is er weinig aandacht voor een gezonde levensstijl bij veel sportclubs. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS en de regionale omroepen. Leden en vrijwilligers van meer dan tweeduizend sportclubs in Nederland deden mee aan het onderzoek. Bij de meeste sportclubs worden wel gezonde dingen verkocht, maar die gaan niet als warme broodjes kroket over de toonbank. Lees hier meer.