Minder bezoekers en veel handel op 31ste editie TEFAF

© Jean-Pierre Geusens
Kunst- en antiekbeurs TEFAF heeft dit jaar zo'n 68.000 bezoekers getrokken, meldt societyverslaggever Jo Cortenraedt.
Dat is iets minder dan vorig jaar toen 71.000 kunst- en antiekliefhebbers door de poorten van het MECC kwamen.

Verkoop

De 31ste editie liep zondag ten einde. De laatste dag trok wat minder bezoekers, waarschijnlijk door de kou. Volgens de kunstbeurs zelf was dit jaar wel een van de beste edities ooit vanwege het ongekend groot aantal verkopen. Bezoekers die zondagmiddag nog naar de TEFAF kwamen in de hoop een stuk op de kop te tikken, zagen talloze rode stickers die aangaven dat die kunstwerken of antiekstukken al zijn verkocht. Te koop waren onder meer schilderijen van Van Gogh en Picasso.


© Jean-Pierre Geusens

Plekje aan de muur

Het goede resultaat heeft verschillende oorzaken. Behalve de groeiende economie wordt de behoefte bij de rijken der aarde om kunst te kopen ook steeds groter. De kunstwerken worden niet alleen gekocht om op een leuk plekje aan de muur te hangen, maar ook als belegging.

Amerikanen

Onder de bezoekers waren dit jaar opvallend veel Amerikanen. De TEFAF heeft daar de afgelopen twee jaar aan bekendheid gewonnen doordat er twee edities in New York zijn georganiseerd. Begin mei is er opnieuw een TEFAF in New York, voor moderne en hedendaagse kunst.

© Jean-Pierre Geusens