Held redt vrouw van bijthond: 'Ze had wel dood kunnen zijn'

© iStock
Kerkradenaar Remy Theunisse heeft zijn buurvrouw woensdagavond gered toen ze werd aangevallen door een agressieve Amerikaanse stafford.
"Als ik niks had gedaan, had ze het waarschijnlijk niet overleefd", zegt Theunisse.

Stennis

Hij stond te koken, toen hij opeens veel kabaal op straat hoorde. "Mijn vriendin kwam naar binnen stormen en zei dat de buurvrouw werd aangevallen", blikt hij terug. "Toen ik buiten kwam zag ik hoe mijn buurvrouw over de grond werd gesleept door een grote agressieve hond."

Wurgreep

Theunisse aarzelde geen moment en nam de viervoeter voor zijn huis aan de Rozenstraat in een houdgreep. "Ik heb hem in een wurgreep genomen en hem op zijn rug gelegd, zodat de buurvrouw vrij kon komen. Toen heb ik met hem gevochten en een beetje over de grond gerold totdat hij mij ook losliet.

Getrokken wapens

De politie kwam uiteindelijk ter plekke. In eerste instantie trokken agenten hun wapen, maar de hond kon met een speciale vangstok worden gevangen. Het beest is in beslag genomen en door de dierenambulance meegenomen.

Bloedbad

Door de worsteling waren verschillende auto's, muren en de straat besmeurd met bloed. Theunisse en zijn 55-jarige buurvrouw zijn dan ook niet ongeschonden uit de strijd gekomen. "Ik ben samen met mijn buurvrouw naar het ziekenhuis gebracht", zegt hij. "Zij is over haar hele lichaam gebeten. Mijn hele onderarm ligt open. Verder heeft de hond een aantal pezen verscheurd. Ik word maandag geopereerd", zegt hij.

Baasje

De heldhaftige man weet overigens dat het mogelijke baasje van de stafford ook enigszins gehavend moet zijn. "Ik heb vernomen dat hij zijn hond geslagen had, waardoor het beest dol is geworden. Toen heeft hij zijn baas aangevallen", zegt Theunisse. "Hij is vervolgens op het dak van een auto geklommen. Toen de buurvrouw kwam kijken, werd zij aangevallen. Daarna is de eigenaar gevlucht."
Het is nog onduidelijk wat er met de hond gaat gebeuren. De politie wil eerst met de eigenaar van het beest spreken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!