Geleen tweede thuis voor chemieconcern SABIC

© L1
De locatie Geleen van SABIC is van groot belang voor het Saudische chemieconcern. Dat heeft bestuursvoorzitter Yousef Al-Benyan gezegd bij de opening van een nieuwe proeffabriek op het Chemelot-terrein.
Daarom blijft het bedrijf ook in de toekomst investeren in Limburg.

Proeffabriek

Geleen is volgens Al-Benyan vooral belangrijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten. "Zo'n 80 procent van onze nieuwe producten komt hier vandaan." In Limburg heeft SABIC 12 fabrieken en verschillende onderzoekscentra. Het bedrijf heeft dit jaar tientallen miljoenen geinvesteerd in de nieuwe proeffabriek en een nieuwe productielijn in Geleen. En daar zal het in de toekomst volgens Al-Benyan niet bij blijven. Concrete toezeggingen heeft hij niet gedaan.

Uitbreiding

Het bedrijf heeft over de hele wereld vestigingen. Het gaat binnenkort fors investeren in vestigingen in onder meer de Verenigde Staten en China. Ook wil de SABIC-top zich op Afrika en Latijns-Amerika richten. Daar is het nog niet actief. Deze uitbreiding zal volgens de topman niet ten kosten gaan van Europa. "Na Riyadh (in Saudi-Arabie) is Geleen voor ons het tweede huis. En dat zal het ook blijven."
SABIC heeft wereldwijd 35 duizend medewerkers in meer dan 50 landen. Het maakt onder meer chemische producten, kunststoffen en meststof.