'Merkelbeek meest beveiligde OLS ooit'

© Archief L1
Het Oud Limburgs Schuttersfeest in Merkelbeek is het meest beveiligde OLS ooit. Dat zegt burgemeester Odile Wolfs van de gemeente Onderbanken.
Volgens haar is de beveiliging verdubbeld sinds het laatste schuttersfeest in Nederlands Limburg in Maasniel twee jaar geleden.

Aanslagen

"We moeten er rekening mee houden dat er ook andere calamiteiten op ons af kunnen komen, die we normaliter niet in een dorp als Merkelbeek verwachten," zegt Wolfs. Ze doelt daarmee ook op aanslagen. "We hebben ons op en top voorbereid op alles wat op ons af zou kunnen komen," verzekert Odile Wolfs, "maar daarmee zeg ik niet dat we alles uit sluiten."

Duurder

Het lukt de schutterijen steeds moeilijker om geld over te houden aan het OLS. Ook de beveiliging wordt alsmaar duurder." Wolfs hoopt dat de evenementen daar niet aan ten onder gaan: 'Daar heb ik op gewezen, we moeten optimaal beveiligen en met beide voeten op de grond blijven staan. Maar de rekening moet wel betaalbaar blijven. Anders is er maar één oplossing en dat is dat de overheid meer investeert in dit soort evenementen, anders zou ik het niet weten.'
Het OLS in Merkelbeek begint zondag. Er worden tienduizenden bezoekers verwacht.