Belgisch noodweer treft ook traject Maastricht-Visé

© Twitter
Net over de grens kampt België met hevig noodweer. Modderstromen, onweer en overstromingen teisteren de zuiderburen, waardoor treinen op het traject Maastricht-Visé voorlopig niet rijden.
Dat laatste meldt een incidentenbestrijder van ProRail op Twitter.

Hevige regenval
'Vanwege flinke wateroverlast door hevige regenval in Eijsden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Maastricht en Visé', schrijft hij. Hoewel er ook aan de Nederlandse kant van Limburg veel regen viel, zijn er vooralsnog geen meldingen bekend van extreme omstandigheden of problemen met openbaar vervoer.

Rampenplan

In Voeren, dat op een steenworp van de grens ligt, is het rampenplan van kracht. Het naastgelegen Moelingen is zelfs onbereikbaar door de wateroverlast, schrijft VRT. De politie heeft alle wegen rondom Moelingen afgesloten en er worden dammen gebouwd met zandzakken. Een bankgebouw in Maaseik vloog in brand, nadat de bliksem er was ingeslagen. En ook in Tongeren was het rampenplan een tijd van kracht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!