Dierenpakken populair tijdens vastelaovend

Foto ter illustratie © Istock
Dierenpakken lijken tijdens de vastelaovend populairder dan ooit; carnavalvierders kunnen met pluizige dierenhuid-overalls namelijk de verwachte kou in de nachtelijke uren trotseren.
Dat blijkt, vlak voorafgaand aan het uitbarsten van het feest, uit een rondgang van persbureau ANP langs carnavalwinkels in Limburg.

Berscherming tegen kou

Hoe dichterbij carnaval komt, des te meer de voorkeur van veel feestgangers uitgaat naar kleding die tegen de kou beschermt. Een belangrijk deel van de evenementen speelt zich immers buiten. "Veel mensen kopen een bontgekleurd jasje en combineren dat met andere fleurige kledij", aldus een verkoper in een Roermondse carnavalswinkel. "Je kunt daar ook makkelijk een warme trui onder dragen."

Max Verstappen

Streekgenoot Max Verstappen is vooral in Midden-Limburg immens populair, met het kenmerkende zwarte F1-trainingspak met opschrift 'Vers Tappen'.

Andere trend

In Brabant is er een andere trend te zien. In Den Bosch, oftewel Oeteldonk, is zoals altijd de boerenkiel populair. Een winkel in Breda ziet een speciale rol weggelegd voor de Amerikaanse president, middels een speciaal Donald Trump-kostuum inclusief pruik en masker. Wordt het een trend? Dat is vooraf moeilijk te voorspellen, zeggen medewerkers van carnavalswinkels.

Blijvertjes

Er zijn natuurlijk de blijvertjes: de piratenpakjes, de heksen, de ridders en prinsessen, nonnen, paters, oermensen met knots en niet te vergeten de indianen en cowboys, vooral in trek bij de jongens. Ook gezien dit jaar: de cannabisoutfit, een donkergrijs tweedelig pakje met stropdas, geheel voorzien van afbeeldingen van wietplanten.