Haagse politici hossen bij Maastrichtse sleuteloverdracht

Lilianne Ploumen was vorig jaar ook al bij de sleuteloverdracht in Maastricht. © Jean-Pierre Geusens
Het traditionele begin van de carnaval in Maastricht, de sleuteloverdracht, is ook dit jaar populair bij Haagse politici. Dat blijkt uit een persbericht van de gemeente Maastricht.
Komende zaterdag zijn Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, Mona Keijzer (staatssecretaris van Economische Zaken), Raymond Knops (staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen, aanwezig.

Stadsprins Rolam I

?Tijdens de sleuteloverdracht draagt burgemeester Annemarie Penn-te Strake de symbolische macht over de stad voor drie dagen over aan Stadsprins Rolam I. Bij die overdracht zijn ook gouverneur Theo Bovens en gedeputeerde Ger Koopmans aanwezig.

Renovatie stadhuis

De afgelopen twee jaar moest er uitgeweken worden naar de Bonbonnière, omdat het stadhuis werd gerenoveerd. Nu kunnen de carnavalsvierders weer 'ouderwets' terecht op de Markt. Stadsprins Rolam I zal om 13:11 uur op het station in Maastricht aankomen, om vervolgens naar het stadhuis te trekken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!