Limburg blikvanger op het Binnenhof

© L1
Limburg is heel prominent aanwezig op het Binnenhof als het regeerakkoord wordt gepresenteerd dinsdag. De nationale en internationale pers wordt bij aankomst begroet met de titel "In het Zuiden ligt alles anders".
De Limburgse manifestatie wordt verzorgd door de Theatergezelschappen Het Laagland en Via Zuid, die met een theatertruck op het Plein naast het Binnenhof parkeren. In het theaterstuk staat de viering van 150 jaar Limburg centraal.

Puur toeval

Een netwerkborrel in Den Haag was de oorspronkelijke aanleiding voor de Provincie Limburg om de theatermakers uit te nodigen. Dat die Limburgse bijeenkomst exact valt op de dag dat het nieuwe regeerakkoord wordt gepresenteerd, is puur toeval. "Maar wel mooi dat Limburg zo prominent aanwezig is bij het Binnenhof vandaag", zo zegt een woordvoerder van de Provincie Limburg.

Netwerkborrel

De verwachting is dat veel Limburgse Tweede Kamerleden dinsdagmiddag acte de presence geven op de netwerkborrel. "Maar of de aangemelde kamerleden allemaal komen is moeilijk te voorspellen op een dag zoals vandaag", zo zegt Cecely Loontjens.
De Limburgse theatervoorstellingen in Den Haag staan gepland voor 16.30, 18.00 en 19.30 uur in de theatertruck op het Plein in Den Haag.