Het L1NWS van woensdag 18 oktober

© L1
* Bezoekersrecord voor dertiende editie Oktoberfeest* Limburgse vrouwen doen mee aan #metoo* Grote actie tegen motorbende in Duitsland

Bezoekersrecord voor dertiende editie Oktoberfeest

Een bezoekersrecord voor het Oktoberfeest in Sittard dit jaar. Deze dertiende editie telt tot nu toe minstens 200 duizend bezoekers. Het mooie weer heeft veel mensen naar Sittard getrokken. (bekijk de video)

Limburgse vrouwen geven gehoor aan oproep seksuele intimidatie te melden

Honderden Limburgers hebben op Facebook een bericht geplaatst met de woorden: Me Too, oftewel "Ik ook". Daarmee geven ze gehoor aan een wereldwijde oproep aan vrouwen die seksueel geïntimideerd zijn, om het stilzwijgen te doorbreken. En dat alles nadat tientallen Amerikaanse actrices bekenden dat ze seksueel misbruikt zijn door een bekende producent. Ook de Heerlense Sanne plaatste een 'Me Too' bericht en vertelt nu publiekelijk over wat haar is overkomen. (bekijk de video)

Actie tegen motorbende door Duitse politie

De Duitse politie heeft een grootschalige actie uitgevoerd tegen leden van een motorbende. In woningen in Kevelaer en Goch, net over de grens bij Wellerlooi, werden invallen gedaan. (bekijk de video)

Rij over de Buitenring in een rij-simulator

Een ritje maken op een weg die nog niet klaar is. Het kan binnenkort in Limburg. Door de weg digitaal na te maken krijgen de bewoners een beter beeld van de nieuw aan te leggen weg. De buitenring Parkstad Limburg heeft de primeur. (bekijk de video)

Dromen en opvallen op voetbal talentendag

Veel jongens en meiden dromen ervan: profvoetballer worden. Veel clubs houden in de herfstvakantie talent-dagen. Zo ook bij MVV in Maastricht waar zo'n 60 kinderen proberen op te vallen om een plekje in de jeugdselectie te bemachtigen. En voor sommigen is MVV slechts een tussenstation. (bekijk de video)

Bekijk de hele nieuwsuitzending op L1.nl.