1Lunch: Even goed opletten in welke trein je stapt

© Istock
* Voormalig seksclub in Well uitgebrand* Flinke fakkel Chemelot zorgt voor overlast* Donderdag even genieten: het wordt 15 à 16 graden
Voormalig seksclub in Well uitgebrand
De brandweer is dinsdagochtend uitgerukt voor een uitslaande brand op het terrein van een voormalig seksclub in Well. Hulpdiensten werden rond 05:30 uur gealarmeerd. De brandweer was met meerdere voertuigen, waaronder een hoogwerker, ter plaatse. Het pand was vroeger het thuisfront van seksclub Pico Bello. Lees hier meer.
© SK-Media
Flinke fakkel Chemelot zorgt voor overlast
Door een storing op bedrijventerrein Chemelot hadden omwonenden van het bedrijventerrein dinsdagochtend last van de nodige licht- en geluidsoverlast. Vanwege het probleem in een naftakraker van Sabic wordt er gefakkeld. In die installatie wordt nafta verwerkt tot etheen en propeen, dat wordt gebruikt om kunststoffen mee te maken. Het fakkelen kan nog een flinke tijd duren, meldt Chemelot. Lees hier meer.
© Roel de Vries (Twitter)
Donderdag even genieten: het wordt 15 à 16 graden
Je sjaal en muts mogen even in de kast: zonnige perioden met zo'n 15 à 16 graden. Dit is niet de weersverwachting van een maand geleden, maar voor aankomende donderdag. Deze dag krijgt de hoogste middagtemperatuur, maar ook de meeste wind van deze week, verwacht Meteo Limburg. Lees hier meer.
Het is even goed opletten in welke trein je stapt
Als je even niet goed oplet, sta je straks niet aan de gate op Schiphol, maar aan de kade in Enkhuizen. De NS schrapt namelijk de rechtstreekse trein vanuit Zuid-Limburg naar Schiphol. Dat gebeurt per 10 december, als de nieuwe dienstregeling ingaat. Limburgers die vanuit Heerlen of Maastricht de trein pakken naar Schiphol, moeten voortaan overstappen in Eindhoven en/of Utrecht. Lees hier meer.
© ANP
Keeper Houwen houdt gemoederen bezig
Twee dagen na zijn blunder houdt Vitesse-keeper Jeroen Houwen nog altijd de gemoederen bezig in voetballand. Oud-topscheidsrechter Mario van der Ende kraakt de spelregelkennis van de goalie uit Oirlo, terwijl trainer Henk Fraser een spelregelquiz oppert. Lees hier meer.