Dodelijk ongeval Heerlen: 6 maanden cel

Het wrak van de auto na het fatale ongeluk in 2012. © L1
Een halfjaar cel en vier jaar rijontzegging. Dat is de straf die de rechtbank heeft opgelegd aan Heerlenaar Dion J. (23) voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk.
De rijbevoegdheid van J. is voor vier jaar ingetrokken. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
De rechtbank acht bewezen dat Dion J. op 3 maart 2012 met minstens twee keer de toegestane snelheid over de Heerlense Zandweg reed. Daardoor raakte hij de controle over zijn auto kwijt.

Botsing met boom

Bij de botsing met een boom die volgde, kwam de 19-jarige Heerlense passagier Janno Schepers om het leven. Twee andere inzittenden van de auto raakten zwaargewond en zullen volgens de rechtbank niet meer helemaal herstellen.
Met de uitspraak moet „een helder signaal uitgaan naar andere jonge bestuurders.”

Grote kans op beroep

Luc Bien, advocaat van de veroordeelde, had om een maximale taakstraf verzocht. Mede omdat Dion J. bij onvoorwaardelijke detentie zijn baan kwijt dreigt te raken. "Ik moet nog mijn cliënt overleggen, maar de kans is zeer groot dat we in hoger beroep gaan."
De rijontzegging bevreemdt Bien. Mede omdat inhoudelijke behandeling van de zaak drie jaar in beslag heeft genomen, "Dion is zijn rijbewijs zes maanden kwijt geweest en rijdt al weer 2,5 jaar."
Vrijdag meer over dit onderwerp in Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!