SV Meerssen: 'goede naam door slijk gehaald'

© iStock
Voetbalclub SV Meerssen is het niet eens met de beschuldigingen van discriminatie die tegenstander RKSV Nuenen zaterdag deed.
De club uit Nuenen beweerde dat een speler van de thuisclub - in eerste instantie werd gemeld dat het om de grensrechter van Meerssen ging - discriminerende opmerkingen had gemaakt in de richting van een speler van de A1 van Nuenen. Ook kondigde de club aan naar de KNVB te stappen vanwege het voorval.

Woordenwisseling tussen spelers

SV Meerssen is verbolgen over die beschuldigingen en meent dat de goede naam van de club door het slijk wordt gehaald. Om de vrijwilligers bij de club te beschermen tegen 'ongenuanceerde en onterechte beschuldigingen', wil de club benadrukken dat de grensrechter helemaal niets met het incident te maken had. Maurice Schmets van SV Meerssen schrijft in een reactie dat het voorval niet veel meer voorstelt dan twee spelers die in het heetst van de strijd wat tegen elkaar geroepen hebben.

Bananenschil

Hij erkent dat beide uitspraken niet door de beugel konden en laat weten dat de speler van SV Meerssen daarop ook meteen gewisseld is door de club. Het gooien van bananenschillen door het publiek van Nuenen is volgens SV Meerssen een broodje aap. "Een speler van Nuenen gooide een bananenschil bij de kleedlokalen richting spelers van SV Meerssen. That’s it."

Anonieme Twitterberichten

Schmets geeft aan dat hij niets wil bagatelliseren, maar meent dat 'een woordenwisseling tussen twee spelers door enkele anonieme Twitterberichten enorm is opgeblazen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!