Vebego zet 800 mensen aan het werk

© Istock
Door een samenwerking tussen dienstverlener Vebego en uitkeringsinstantie UWV zijn de afgelopen vier jaar ruim 800 mensen met een uitkering aan de slag geholpen.
De twee partijen tekenden in 2011, midden in de crisis, een convenant om de werkgelegenheid te stimuleren en mensen met een moeilijke positie op de arbeidsmarkt kansen te bieden om bij een van de dochterbedrijven van Vebego aan de slag te gaan. Die samenwerking is succesvol, meldt het UWV. In totaal 806 uitkeringsgerechtigden zijn de afgelopen jaren aan de slag gegaan via Vebego, onder wie veel jongeren, 55-plussers enWajongers.
Landelijk
Vebego, een van de grootste dienstverleners van Nederland in de schoonmaak, gezondheidszorg en het uitzendwezen, startte in 2011 een pilot met UWV in Limburg en Midden- en Oost-Brabant. Het project werd een jaar later landelijk uitgerold.

Na de proeftijd
Alle bedrijven van Vebego en zijn partners kunnen inhaken op het convenant. Vebego en UWV streven beide naar het langdurig inzetten van mensen, een plaatsing wordt dan ook pas meegeteld als mensen ook na hun proeftijd nog bij Vebego werken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!