200 werklozen aan het werk over de grens

© iStock
Zuid-Limburgers met een uitkering aan het werk krijgen over de grens is het doel van een nieuw werkgelegenheidsproject dat woensdag van start gaat.
De gemeentes Maastricht en Sittard-Geleen hopen in twee jaar tijd zo'n tweehonderd uitkeringsgerechtigden aan een baan te helpen in Duitsland of België.

Samenwerking
De gemeentes werken voor het project samen met het Nederlandse UWV en zijn Belgische tegenhanger Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling. Ook Podium24, het werkgeversservicepunt van Maastricht-Heuvelland, doet mee. Volgens Jean Paul Kompier van het werkgeversservicepunt werkt de aanpak al goed in de regio Kerkrade en krijgt die daarom bredere navolging.

Barrières wegnemen
Het project wil vooral barrières wegnemen voor de vele banen die er over de grens zijn. Zo kan er hulp worden geboden met het invullen van belastingpapieren of een aanvraag voor hypotheekrenteaftrek.

Aantrekkende economie
Nu de economie in Nederland aantrekt, komen er ook weer meer banen aan deze kant van de grens. Dat maakt het project volgens Kompier niet minder relevant.