Video: schimmel in vernieuwde woningen Heerlen

© iStock
Beschimmelde muren en meubels. En dat bij woningen die pas een paar weken zijn opgeleverd. In de Acaciastraat in Heerlen zijn ze er helemaal klaar mee.
Bewoners dachten een gloednieuwe woning te krijgen, maar toen ze er eenmaal woonden, stapelden de problemen zich op. De huizen in de Acaciastraat hebben last van grote vochtproblemen. "De schimmel zit door het hele huis", vertelt een bewoner.

'Er komt geen hulp'

Er wordt snel contact gezocht met de wooncorporatie. "Het is inmiddels een paar weken later, maar we krijgen nergens gehoor. Er komt geen hulp. De kinderen zijn ziek aan het worden, en wij ook", zegt een omwonende tegen L1.

'Ontzettend vervelend'

Woonpunt vindt deze situatie voor de huurders 'ontzettend vervelend': "Samen met de aannemer gaan we de vocht- en schimmelproblemen zo snel mogelijk oplossen. Begin volgende week gaan we bij de bewoners langs om te kijken welke maatregelen nog meer nodig zijn", zo laat de Woonpunt in een schriftelijke reactie weten.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!