Kamer verwerpt motie over verkoopprijs kazerne Weert

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert © Flickr/Latvian Foreign Ministry
De Tweede Kamer heeft een motie van CDA en D66 verworpen waarin werd gevraagd om de Van Hornekazerne in Weert voor een schappelijke prijs te verkopen.
In de kazerne was tot voor kort de KMS, de Koninklijke Militaire School, gevestigd. Het complex staat nu leeg.

Tegen de motie stemden de regeringspartijen VVD en PvdA, de SGP en de eenmansfractie Klein. Zij volgden VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert, die de motie had ontraden omdat die volgens haar overbodig is.

Seinen op groen

Volgens de minister staan "bij ons al alle seinen op groen om in goede samenwerking en goede harmonie met de gemeente Weert tot een goed resultaat te komen. Bij de bepaling van de verkoopprijs wordt rekening gehouden met de toekomstige bestemming."

Cadeautjes

De minister zegt verder dat bij een te hoge vraagprijs het Rijk met een terrein blijft zitten. "Tegelijk kan ik geen cadeautjes uitdelen op kosten van de belastingbetaler." Voor CDA en D66 was dat juist een reden op te roepen om de motie 'breed te steunen'. Maar dat gebeurde dinsdag dus niet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!