Wie gebruikt identiteit Ricardo om naaktfoto's te krijgen?

© iStock
Ricardo Geeraets uit Panningen looft een beloning van 500 euro uit. Hij is namelijk op zoek naar de 'laffe dader' die zich online als hem voordoet en vervelende en seksueel getinte berichten stuurt.
Dat schrijft Geeraets op zijn Facebookpagina.

Datingsites

De 23-jarige Geeraets is er pas achter gekomen dat iemand foto's van hem gebruikt op datingsites, zoals Grindr. Sterker nog, diegene stelt zich zelfs voor als de Panningenaar.

Tweede keer

Volgens Geeraets is het niet de eerste keer dat iemand zijn identiteit misbruikt. "Dit is al de tweede keer in korte tijd dat iemand anders zich voordoet als mij met alle gevolgen van dien", zo schrijft hij.

Naaktfoto's

Geeraets vertelt in De Limburger dat hij dinsdag via Instagram werd benaderd door een man die met hem wilde afspreken. De man had zijn profiel op Grindr gezien en was zeer geïnteresseerd. Volgens de 23-jarige Panningenaar waren er ook naaktfoto's toegevoegd. Die waren niet van hem, maar van internet gehaald, zo zegt Geeraets. Het slachtoffer van de online identiteitsroof vermoedt dat de dader uit is op naakfoto's. "Wie weet hoe vaak berichten uit mijn naam zijn verstuurd", zegt hij tegen de krant.

Beloning

De politie kan vooralsnog weinig doen. Daarom neemt hij het heft in eigen hand en gaat hij actief op zoek naar de 'laffe dader'. Hij looft een beloning van 500 euro uit voor iemand die hem kan helpen.