Verkeer op A2 vanuit Eindhoven richting Limburg muurvast

© Weertdegekste.nl
Het verkeer op de A2 van Eindhoven richting Limburg heeft donderdagavond lange tijd muurvast gestaan.
Rond 17:15 uur gebeurde er op de A2 bij Maarheeze een ongeluk. Vier auto’s kwamen daar met elkaar in botsing. Zeker drie mensen raakten gewond.

Door het ongeluk ging de linkerrijstrook tussen Valkenswaard en Maarheeze lange tijd dicht. Rond 18:30 uur was de weg weer helemaal open.

Forse vertraging

Het verkeer van Eindhoven richting Maastricht liep in de avondspits volledig vast. De vertraging was op het hoogtepunt opgelopen tot meer dan twee uur. Verkeer stond op dat moment over zo'n 20 kilometer stil. Ook in de andere richting ontstonden files door kijkers naar het ongeluk.
© Weertdegekste.nl

Meer ellende

Ook op andere plekken heeft het verkeer donderdagavond last gehad van ongelukken. Op de A67 moest in de richting van Venlo een rijstrook dicht na een ongeluk bij Geldrop. Op de A76 ontstond een file in de richting van Heerlen tussen Stein en Spaubeek door een aanrijding.
Ook het verkeer op de A76 liep donderdagavond vast na een ongeluk. © Track '88

Grijs en grauw

Niet alleen in Limburg waren er veel problemen op de weg. Ook in de rest van het land waren er problemen. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) heeft de verkeerschaos van donderdag een plek veroverd in de top 10 van drukste avondspitsen dit jaar.
"Het is grijs en grauw weer. Mensen moeten er erg aan wennen dat het zo snel donker wordt met indirect verkeersongelukken als gevolg", aldus een woordvoerder van de VID.

De ANWB telde donderdagavond 75 ongelukken op de snelwegen.