Hans Teunissen gekozen als lijsttrekker D66

© Jean-Pierre Geussens
Gedeputeerde Hans Teunissen is definitief de lijsttrekker voor D66 bij de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar.
Teunissen werd gekozen via een e-mail stemming onder de Limburgse D66-leden.

Enige kandidaat

Hij was de enige kandidaat. Maar desondanks moest hij wel nog officieel het fiat krijgen van zijn achterban. Teunissen kreeg 96,9 procent van de uitgebrachte stemmen.
Teunissen zegt in een reactie blij te zijn met grote vertrouwen van de leden. "Ik kijk er naar uit om de lijst aan te voeren en daarmee aan de slag te gaan", aldus Teunissen.

Bestuur

D66 wil ook in de volgende periode weer deel uitmaken van het provinciebestuur. Volgens Teunissen moeten de komende vier jaar een aantal belangrijke stappen worden gezet in Limburg.

Overgang

Daarbij wijst hij op de overgang naar een duurzamer Limburg met nieuwe en andere energie. Maar ook naar de verdere aanpak van leegstand van winkels in de binnensteden, het onderwijs en de digitalisering.

Glasvezel

D66-Limburg voorzitter Guido Mertens vindt dat Teunissen de afgelopen jaren veel bereikt heeft als gedeputeerde. Bijvoorbeeld op het gebied van glasvezel in het buitengebied en het nieuwe archeologisch depot. "Hij is geen man van grote woorden, maar van daden", zo zegt Mertens.
Teunissen is bezig aan zijn eerste periode als gedeputeerde. Daarvoor was hij onder meer wethouder in Venray.

Verkiezingen

D66 heeft momenteel 4 van de 47 zetels in het Limburgs Parlement. De kandidaatstelling voor de overige posities op de kandidatenlijst van de partij voor de provinciale statenverkiezingen start op 1 september. In december wordt de lijst dan vastgesteld.
Het verkiezingsprogramma is eind oktober gereed.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!