PVV bij zeven Limburgse gemeenten op de lijst

© 1Limburg (iStock)
In zeven Limburgse gemeenten staat de PVV bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst.
De partij van Wilders wil mee gaan doen in Venlo, Sittard-Geleen, Stein, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Maastricht.

Selectie
Die gemeenten zijn gekozen na de uitslagen van de laatste provinciale en landelijke verkiezingen, schrijft De Limburger op uit de mond van de Limburgse PVV-fractievoorzitter Robert Housmans. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorige maand werd de PVV in alle zeven gemeenten de grootste. Ook is gekeken naar de plekken waar de partij geschikte kandidaten heeft gevonden.

Bekijk hier de verkiezingsuitslag van jouw gemeenteOpleiding
Afgelopen jaar liet Wilders al weten in alle provincies raadsfracties te willen, en daarvoor op zoek te zijn naar geschikte kandidaats-raadsleden. In Limburg kwamen daarop zon'n 150 reacties, meldt de krant woensdag. Ongeveer twee-derde kwam door een eerste selectie en krijgt binnenkort een opleiding. Namen noemt de PVV pas als de kieslijsten zijn samengesteld.
In heel Nederland doet de partij bij de raadsverkiezingen van maart volgend jaar mee in 60 gemeenten. Op dit moment zit de partij alleen in Almere en Den Haag in de gemeenteraad.

Geen ledenpartij

Dat de PVV nu ook actief wordt in de gemeentepolitiek, betekent voor Housmans dat de partij nu een stuk benaderbaarder wordt. "Maar dat betekent nog niet dat we een ledenpartij worden", laat hij weten aan L1.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.