Uitgebrande praalwagen door ruimtegebrek onder viaduct

© Beeldbank Limburg
De carnavalswagen die woensdagochtend in brand vloog terwijl die onder een viaduct van de E314 bij Maasmechelen stond en daardoor een file veroorzaakte, was daar geparkeerd omdat er elders geen plek was.
Achterin de file ontstond een kettingbotsing, waarbij een 52-jarige vrachtwagenchauffeur om het leven kwam.

Dodelijk ongeval in file door brandende praalwagenDe praalwagen die door nog onbekende oorzaak in brand vloog, was afkomstig van een club carnavalisten uit Urmond.

Stalling

Volgens Ron de Rooy hebben zij de wagen onder de brug gestald, omdat er geen plaats was in de gemeentelijke stalling. De Rooy is betrokken bij het vervoer van de carnavalswagens rond de halfvastentochten: "We regelen de stalling van de wagens die meedoen aan de optochten hier in Belgisch-Limburg. Tussen de optochten door hoeven de wagens dan niet onnodig veel over de weg. In Maasmechelen bleek er te weinig plaats, daarom hebben sommige clubs alternatieven gezocht, bijvoorbeeld dus onder het viaduct."

Parkeerverbod

De gemeente Maasmechelen was niet op de hoogte van een tekort aan parkeerruimte. "Er zijn geen meldingen binnengekomen", zegt burgemeester Raf Terwingen.. "Het is de eigen keuze en verantwoordelijkheid van de verenigingen geweest om de wagens ondanks een parkeerverbod onder de brug te parkeren. Ik pas ervoor om de zwarte piet toegeschoven te krijgen door de wagenbouwers."
De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. De groep uit Urmond die de wagen heeft gebouwd, wil niet reageren.