Geen huurverhoging deel huurders Woonpunt

© ANP/Lex van Lieshout
Zo'n 2450 huurders van een woning bij corporatie Woonpunt worden dit jaar niet geconfronteerd met een huurverhoging.
De huurders van Woonpunt met een sociale huurwoning worden wél geconfronteerd met een huurverhoging. Zij kunnen verhoging van gemiddeld 1,81 procent tegemoet zien. Dat is lager dan de landelijke huurverhoging die is opgelegd door het kabinet.

Huren verhogen
Woningbouwcorporaties mogen de huren per 1 juli met 2,5, 3 of 5 procent verhogen. Het gaat daarbij respectievelijk om huishoudens met een inkomen tot 34.229 euro, tussen 34.229 en 43.786 euro en boven dat laatste bedrag.

Sociale huurwoning
Alleen mensen waarbij het verschil tussen het inkomen en de huurprijs te groot dreigt te worden, krijgen geen huurverhoging. Huurders die meer verdienen dan modaal en die in een sociale huurwoning wonen, mogen van de minister een extra huurverhoging krijgen. Bij Woonpunt krijgt 15% van de huurders zo’n inkomensafhankelijke huurverhoging.

Woonpunt is niet de eerste Limburgse corporatie die niet de maximale huurverhoging doorvoert. Eerder besloten ook al Woonwenz, ZOwonen en Wonen Limburg hiervan af te zien.

Lees ook: Geen maximale huurverhoging Woonwenz en Wonen Limburg
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!