A74 weer open na ongeluk met twee vrachtwagens en auto

© Track '88
De A74 is weer open tussen de Duitse grens en Venlo. De snelweg was zaterdagochtend enkele uren dicht na een ongeluk met twee vrachtwagens en een personenauto.
Rond 11:00 uur botste een vrachtwagen achterop een stilstaande truck op de vluchtstrook vlak voor knooppunt Tiglia.

Ravage

De chauffeur van de eerste vrachtwagen voelde zich niet lekker en parkeerde daarom zijn truck op de vluchtstrook. Een tweede vrachtwagen botste vervolgens op de geparkeerde truck. De chauffeur zwenkte naar link, schoot de snelweg over, tikte een personenauto aan en kwam tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand. De trucks blokkeerden alle rijstroken, waardoor de snelweg enkele uren volledig afgesloten werd voor het verkeer.

Lees ook: Ravage na ongeluk met twee vrachtwagens, A74 dicht

Bij het ongeluk raakte één vrachtwagenchauffeur lichtgewond. De chauffeur verkeerde na de botsing in shock en werd daarom voor de zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis.

Snelweg

Zowel de Nederlandse als de Duitse hulpdiensten rukten uit. De ravage na het ongeluk was groot. De wegafsluiting zorgde voor een file vanaf de Duitse grens. De Duitse politie leidde daarom het verkeer richting Venlo bij Kaldenkirchen om via de B221 en de A40. Rond 14:25 uur werd de snelweg weer vrijgegeven. De bergingswerkzaamheden zijn voorspoedig verlopen.