Actiegroep is nog niet tevreden na akkoord lerarensalarissen

© iStock
De actiegroep PO in Actie is nog niet volledig tevreden na het akkoord over de lerarensalarissen.
Er komt geld bij voor de leraren in het basisonderwijs, maar hoeveel is niet bekend. Dat bleek na het begrotingsoverleg tussen de VVD en PvdA.

Politiek spel

Hoeveel geld er bij komt, is onduidelijk. Daarom wordt er ook nog niet gejuicht bij PO in Actie, de actiegroep die strijdt om meer geld voor het basisonderwijs. "Dat hele politieke spel van de afgelopen dagen had wat ons betreft niet gehoeven", zegt Jan van de Ven uit Venray, een van de kartrekkers van PO in Actie.

Positief

Wél is Van de Ven blij met de opstelling van de VVD en D66: "Het enige mooie nieuws dat woensdag naar voren is gekomen, is dat Rutte en Pechtold hebben gezegd dat de arbeidsvoorwaarden voor leerkrachten in het primair onderwijs op de formatietafel liggen en dat daar een substantieel bedrag voor vrijgemaakt wordt."

Acties

PO in Actie wacht niet tot er een nieuw regeringsakkoord is. Er wordt al gesproken over nieuwe acties: "Voor nu zetten we de acties in de steigers en gaan we er met gestrekt been in", zegt Jan van de Ven. Mocht het akkoord toch naar tevredenheid zijn, kunnen die acties weer afgeblazen worden."