'Meer goedkopere huurwoningen voor jongeren in Leudal'

Foto ter illustratie © Istock
De nieuwe coalitie in Leudal wil de komende vier jaar werk maken van goedkopere huurwoningen voor jongeren.
Ook moeten nieuwe woningen zoveel mogelijk aardgasvrij worden en moeten die 'waar mogelijk' worden verdeeld over de verschillende kernen.

Coalitieakkoord

Dat staat in het coalitieakkoord van de lokale partijen Samen Verder en Ronduit Open en D66. Daarin wordt ook aangekondigd dat er gewerkt gaat worden aan een nieuw kunst- en cultuurbeleid.

Topprioriteit

Meerjarige afspraken over het borgen van muziekonderwijs krijgt daarin een prominente plaats. Het is bedoeling dat (muziek)verenigingen daar op de scholen bij betrokken worden. Als 'topprioriteit' wordt het bestrijden van armoede bij kinderen aangemerkt, net als de ontwikkeling van Zevenellen tot een zogeheten bio-based bedrijventerrein.

Biomassa

Dat wil zeggen dat daar bedrijven actief zijn die biomassa hergebruiken. Zo moet mestverwerking daar worden geconcentreerd, zo blijkt uit het akkoord. Ook gaat worden bekeken of de economische ontwikkeling van het gebied tussen de rotonde bij Kelpen en de A2 kansrijk is.

Duurzaamheid

De drie coalitiepartijen in Leudal zeggen ook veel meer aandacht te gaan besteden aan duurzaamheid. Zo willen zij bij de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte LED-verlichting gaan gebruiken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!