Familie ontsnapte Carlo: 'Justitie op fout spoor'

© Politie / Beeldbank Limburg
De familie van de ontsnapte crimineel Carlo R. (30) staat pal achter hem. "Wij willen gerechtigheid, net als de nabestaanden van het slachtoffer."
Dat zegt de moeder van Carlo in gesprek met L1. Haar zoon werd een week geleden veroordeeld tot 14 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de dood van shishabaas Hafed Merkikou (29).Onterechte beschuldiging

Volgens de rechter is bewezen dat Carlo onder meer een vluchtauto regelde voor de gewapende overval in Geleen, waarbij Merkikou om het leven kwam. Hij heeft ook Dennis V. (41) gestrikt voor de klus. Diezelfde Dennis schoot de shishabaas dood. Carlo werd veroordeeld voor zijn medeplichtigheid bij de dood van Merkikou. "Een onterechte beschuldiging", zo stelt zijn moeder.


'Carlo is afgehaakt'

De moeder van Carlo wijst op twee andere betrokkenen die niet zijn veroordeeld: Desmond H. en de vriendin van Merkikou. Desmond zou, net als Carlo, voornamelijk in de auto hebben gezeten tijdens het fatale incident. "Carlo is afgehaakt voor de overval! En Desmond, die dezelfde rol heeft gespeeld als Carlo, komt er zonder straf vanaf. Daar kijken ze niet meer naar om."
Geen bewijzen
Ze snapt niet dat de rol van de vriendin van Merkikou niet verder is uitgediept. "Zijn zogenoemde vriendin die wat met een van de hoofdverdachten gaat eten, nadat haar vriend is doodgeschoten... En dat durft justitie een slachtoffer te noemen? Ze hebben geen bewijzen, gaan uit van verklaringen. De mensen die schuldig zijn aan medeplichtigheid worden uit de zaak gelaten. Justitie zit op het foute spoor."

Boeman
Carlo knipte zijn enkelband door na het horen van zijn straf. De Maastrichtenaar verbleef toen bij Exodus, een instantie voor (ex-)gedetineerden in Heerlen. "Carlo vindt de uitspraak niet rechtvaardig, dit is gewoon niet menselijk", licht zijn moeder toe. Ze gaat niet verder in op zijn vlucht. "Maar mensen moeten hem niet als de boeman zien."

Sadok Merkikou, broer van het slachtoffer, laat desgevraagd weten dat hij weinig kan met het verhaal van de familie. "Dan had hij zijn mond open moeten doen tijdens de rechtszaak. Ik hoop dat hij zich gewoon bij de politie meldt."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!