'Top of flop' Pinkpop-programma kritisch ontvangen

Het programma voor Pinkpop 2015 is kritisch ontvangen. Vooral het ontbreken van echt grote namen, stemt de landelijke kranten sceptisch.
De Telegraaf kopt 'Vorig jaar Stones, nu Avicii'.

Top of flop

Volgens het dagblad is de komst van 'dancehitwonder Avicii' weliswaar 'spectaculair te noemen', maar ontbreekt de middenmoot. "De namen die nu op het affiche staan, zijn top óf (vooralsnog) flop. Natuurlijk, wat niet is, kan nog komen. En wie weet groeien bands als Magic!, Sheppard en Ewert and the Two Dragons nog uit tot Pinkpop-waardige festivalnamen. Maar momenteel is het niet meer dan vulling en daarvan staat er net te veel op het programma."

Middenmoot ontbreekt

De Volkskrant concludeert dat er vooral een toename te zien is van het aantal dance-acts en het Algemeen Dagblad is kritisch. De editie van 2014 oogde volgens de krant van 'hoger gewicht'. Volgens het AD heeft Pinkpop vooral op het terrein van de typische festivalmuziek naast de felst begeerde trofeeën te hebben gegrepen. "Geen Damien Rice, Lenny Kravitz, Noel Gallagher, Florence + The Machine, Ben Howard of War on Drugs in Landgraaf dus dit jaar."

Hits vliegen om oren

Wel enthousiast is Daglad de Limburger/ Limburgs Dagblad. Volgens de krant is Pinkpop er juist wel in geslaagd om zich in de breedte te versterken en zorgde de onthulling van de nieuwe namen 'voor veel positieve reacties'. De hippe andere namen zorgen er bovendien voor dat de 'hits je om de oren vliegen' in juni, concludeert de krant.

Uitverkocht

Of dat ook voor een uitverkocht Pinkpop gaat zorgen, betwijfelen de Limburgse kranten echter. De Telegraaf is er zelfs zeker van dat er 'vast geen zestigduizend' mensen op het Megalandterrein in Landgraaf staan dit jaar.
Bekijk hier meer berichten over Pinkpop.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!