Oostwegel had consulschap ingeleverd bij zege Le Pen

© ANP
Camille Oostwegel, honorair consul van Frankrijk in Maastricht, had zijn ontslag aangeboden als Marine Le Pen zondag was verkozen tot nieuwe president van Frankrijk.
"Ik kan me niet voorstellen dat ik voor een Franse president zou werken die uit de Europese Unie, de euro en de NAVO zou willen stappen en een partij waarvan leden regelmatig de holocaust ontkennen. Daar kan ik gewoon niet onder dienen," aldus Oostwegel bij L1.

Toekomst

Volgens Oostwegel heeft Frankrijk met Marcron gekozen voor de toekomst. "Frankrijk kiest voor vernieuwing en voor een betere samenwerking met Europa. Dat is natuurlijk heel positief." Hotelmagnaat Oostwegel behartigt sinds 2003 de belangen van Frankrijk in Limburg als honorair consul. Dat is een erebaan die vaak wordt toegekend aan mensen met een uitgebreid sociaal netwerk. Oostwegel is onder meer de man achter Château St. Gerlach.
Oostwegel is niet de enige die is opgelucht door de overwinning van Macron. Onder het Franse diplomatieke corps heerste veel onrust over de nationalistische koers van Le Pen.